Ontstaan

Het idee om als persoon met een fysieke beperking een eigen fitnesscentrum op te starten, bestond al langer. Door het plotse overlijden van Sara Kenis is ons plan in een stroomversnelling geraakt.

Sara was een heel bijzonder iemand. Als kinesiste stond ze voor kracht, moed en doorzettingsvermogen. Uitspraken zoals "Dat gaat niet" stonden niet in haar woordenboek. "We doen het gewoon" was steevast haar motto.

Door deze denkwijze en in haar nagedachtenis willen we Sara's pad bewandelen. Gedaan met dromen, we doen het gewoon. We openen ons eigen fitness center, het Sara Center.

Missie

Personen met een fysieke beperking vallen wanneer ze "uitgerevalideerd" zijn, vaak in een zwart gat. Het Sara Center biedt hier een oplossing voor. Zij die o.w.v. hun beperking niet naar een reguliere fitness kunnen, kunnen bij ons terecht om te sporten, lotgenoten te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen of gewoon voor een leuke babbel.

Het Sara Center is een fitnesscentrum met professionele begeleiding, zonder ziekenhuissetting.


Aanbod

In het Sara Center staan twee pijlers centraal: plezier en veiligheid. We bieden de mogelijkheid om: verschillende sporten te beoefenen, je algemene conditie te verbeteren om andere sporten beter en veiliger uit te voeren en je revalidatie voort te zetten met behulp van allerlei apparatuur (dynamisch parapodium, brace, cardio- en krachttoestellen).


Het Sara Center staat voor laagdrempeligheid en een ontspannen sfeer in een sportief kader.

Bovendien kan je bij ons terecht om kennis te maken met allerlei mobiliteitshulpmiddelen of om deel te nemen aan de fietsritten in groep.

In het fitnesscentrum kan je beroep doen op professionele begeleiding. Hierbij staat coaching op maat centraal. 

Verder kan je ook beroep doen op individuele begeleiding en therapie: ergotherapie, rolstoelbehendigheid, zelfredzaamheidstraining,...


Doelgroep

Voel je je niet goed in een fitness? Iedere sporter, die zich niet goed voelt in een fitness omwille van een medische reden, kan bij ons terecht. Kom eens langs zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.Werking

Het Sara Center is een vzw die enkel kan voortbestaan dankzij sponsoring, giften en subsidies. Om toegang te krijgen tot de fitnessruimte betaal je lidgeld en een verplichte verzekering. Door een groeiend ledenbestandhopen we op termijn een zelfvoorzienende vzw te worden. Twijfel als lid zeker niet om sponsors aan te reiken.