Wie zijn wij

Ontstaan

Het idee om als persoon met een fysieke beperking ons eigen fitness center te starten, bestaat al langer. Door het plotse overlijden van Sara Kenis is ons plan in een stroomversnelling geraakt. Sara was een heel bijzonder iemand. Als kinesiste stond ze voor kracht, moed en doorzettingsvermogen. Uitspraken zoals "Dat gaat niet" stonden niet in haar woordenboek. "We doen het gewoon" was steevast haar motto.

Door deze denkwijze en in haar nagedachtenis willen we Sara's pad bewandelen. Gedaan met dromen, we doen het gewoon. We openen ons eigen fitness center, het Sara Center.

Wie na een zwaar fysiek trauma "uitgerevalideerd" is, valt vaak in een zwart gat. Het Sara Center biedt hier een oplossing voor. Mensen met een fysieke beperking kunnen er terecht om te sporten, lotgenoten te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen of gewoon voor een leuke babbel. Het Sara Center is een fitness center, zonder ziekenhuissetting.


Wat

In het Sara Center staan 2 dingen centraal: plezier en veiligheid. We bieden de mogelijkheid om:

• verschillende sporten te beoefenen

• de algemene conditie te verbeteren om andere sporten beter en veiliger uit te voeren

• de revalidatie voort te zetten met behulp van allerlei apparatuur (dynamisch parapodium, brace, cardio- en krachttoestellen)

Onze toestellen zijn niet nieuw, maar eerder topoccasies met een rijke geschiedenis. Desalniettemin zijn ze onder het waakzame oog van experts gecontroleerd en goed gekeurd. Het Sara Center staat voor laagdrempeligheid en een ontspannen sfeer in een sportief kader.


Doelgroep

Het Sara Center is bedoeld voor mensen met een fysieke beperking of een blijvend letsel die na de reguliere revalidatie in beweging willen blijven. Valide personen zijn eveneens welkom. Meestal is er een link met de mindervaliden: partners, familie, vrienden, begeleiders, buddy's,...


Werking

Het Sara Center is een vzw die enkel kan voortbestaan dankzij sponsoring, giften en subsidies. Om toegang te krijgen tot de fitness-ruimte betaal je lidgeld en een verplichte verzekering. Door een groeiend ledenbestand hopen we op termijn een zelfbedruipende vzw te worden. Wij hopen dat elk lid actief mee op zoek gaat naar sponsors.

De mogelijkheid bestaat om begeleiding en therapie te krijgen vanuit verschillende

disciplines:

• Kinesitherapie

• Personal coaching

• Mindfulness

• Dietist

• Zelfredzaamheidstraining

• Informatiemomenten rond materiaal

• ...

Professionele begeleiding is een meerwaarde in het Sara Center. In samenspraak met de verschillende disciplines worden duidelijke afspraken gemaakt rond planning en financiering. De professionele begeleiders werken onafhankelijk van het center. Begeleiding op maat staat centraal. Door onderling overleg op regelmatige basis wordt een optimale setting gecreëerd.